Varkauden Sotaveteraanit ry

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, hyvät yhdistyksemme jäsenet!

Kulunut talvi on ollut hyvin poikkeuksellinen, tuntuu kuin talvea ei olisi tullutkaan. Edellisenä talvena lunta sai luoda vähän väliä, nyt ei juuri ollenkaan. Pilkkijät, verkkokalastajat ja muut jäällä liikkujat, kannattaa olla varovainen, jäätilanne on todella huono.

Kysymys: mikä saa maanosat ja koko maapallon sekaisin? Sota, pakolaiset varmasti nekin, mutta lopulta siihen ei tarvita kuin pieni virus, tällä kertaa korona. Seuraus: suuri määrä ihmisiä sairastuu, osa vakavasti, myös talouselämä kärsii, pahimmillaan yritysten konkurssit lisääntyvät ja sen vuoksi monelta ihmiseltä loppuu työ. Toivotaan, että Suomen talous selviää mahdollisimman vähin vaurioin. Virus on myös vaikuttanut yhdistyksemme toimintaan, kuukausi tapaaminen ja jumppa on jouduttu perumaan.

Pandemioita tulee ja menee, tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen. Aasialainen ja hongkongilainen olivat vakavimpia, jotka itse muistan. Silloin asiat otettiin rauhallisemmin, tosin tiedonvälitys oli alkeellisempaa. Tietoa saatiin Warkauden Lehdestä ja radiosta. Toisin on nyt, tietoa tulee valtavasti, valitettavasti myös väärää tietoa.

Suomi kyllä selviää tästäkin pandemiasta, on selvinnyt pahemmistakin paikoista, mutta yksi on varmaa, kevät ja kesä tulevat, sitä eivät virukset estä.

Hyvää kevättä kaikille!
Matti Jaatinen