Siivouspalvelu

Siivouspalvelun tuki veteraanijäsenille

Tämä tuki maksetaan laskun mukaan. Selvitykset ja tilinumerot tulee toimittaa puheenjohtajalle, osoite Puistokatu 6 A 9, 78210 Varkaus tai yhdistyksen postiosoitteeseen PL 223, 78201 Varkaus.

Siivoustyön kulut voi myös ilmoittaa kotitalousvähennyksenä verotuksessa.
Suositeltavaa on pyytää ennakkoperintärekisterissä olevalta siivousyritykseltä arvio siivouskuluista. Arvion perusteella täytetään verottajalle lomake 14 Kotitalousvähennys sekä sen lisäksi ennakkoveron muutoshakemus. Näin kotitalousvähennys hyödyttää välittömästi, kun eläkkeestä ja muista tuloista kannettava vero pienenee heti.

Vähennyksen määrä, jos työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, on 60 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Ja tämä summa vähennetään suoraan maksuun määrättävästä verosta. Aviopuolisoista vähennyksen saa se, joka sitä vaatii, mutta jos vähennystä ei saada kokonaan sitä vaatineen puolison veroista, loppuosa voidaan vähentää puolison veroista.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 €. Veroilmoitukseen on kuitenkin merkittävä koko maksettu summa, verottaja tekee vähennyksen viran puolesta.

Yhdistys maksaa tuen selvitystä vastaan, vaikka verovähennystä ei haettaisikaan,myös kertaluonteisista siivoustöistä, esimerkiksi ikkunanpesusta. Ja veteraani voi ostaa siivouksen haluamaltaan yritykseltä.

Varkauden kaupungin veteraaniasioiden yhteyshenkilö on tehnyt maalis-huhtikuussa 2017 kotikäynnin kaikkien luokse.Palvelutarpeen kartoituksen perusteella veteraaneille on lähetetty kotiin veteraaniseteleitä, jonka arvo on 35 €/kpl. Rintamaveteraani voi käyttää saamiaan veteraaniseteleitä myös siivouspalvelujen ostamiseen. Työtä tilattaessa on hyvä kysyä paljeluntuottajalta ottako hän vastaan veteraaniseteleitä maksuvälineenä. Siivouspalvelun sisällöstä on hyvä  sopia selkeästi. Rintamaveteraani valtsee itse palveluntuottajan.