Hammashoito

Tunnuksen omaava veteraani on oikeutettu saamaan KELAn kautta korvausta maksamistaan suun ja hampaiden hoidon kustannuksista. Hammaslääkärin ja erikoishammasteknikon suorittaman tutkimuksen, ehkäisevän hoidon ja kliinisen työn osalta korvaus on 100 %, proteesin tekemisestä korvaus on 50% ja muusta hammashoidosta 60%.

Lääkealennus

Tunnuksen omaava veteraani saa kaikissa apteekeissa 10% alennuksen lääkkeiden hinnoista. Alennusta ei anneta lääkkeistä, jotka ovat sairasvakuutuslain mukaan erityiskorvattavia, merkittävistä ja kalliista peruskorvattavista lääkkeistä eikä sairasvakuutuslaissa tarkoitetun vuotuisen omavastuun ylittävältä osalta. Alennuksen saa esittämällä kuvallinen KELA­kortti, jossa on R– tai MR­tunnus tai sotilaspassi tai muu asiakirja tunnuksen saamisesta. Lääkealennus on henkilökohtainenneikä sitä saa esim. perheenjäsenten lääkkeistä.

Avustukset

Varkauden Sotaveteraaneilta haettaviin avustuksiin ovat oikeutettuja varsinaiset jäsenet, joilla on eläkkeessä ylimääräinen rintamalisä varsinaisen rintamalisän lisäksi. Avustuksia voi hakea tarpeen mukaan, esim. silmälaseihin, hammasproteesiin, liikkumavälineisiin ym. tarpeellisiin ja välttämättömiin menoihin. Avustusrahaa voit anoa tarvittaessa ympäri vuoden vapaamuotoisella anomuksella yhdistyksen kautta. Anomukset yhdistyksen sosiaalineuvoja Kirsti Alakoskelle puh.040 747 3935.

Mukaan on liitettävä ehdottomasti Kelan eläketodistus, josta ilmenee Sinulle mahdollisesti maksettava ylimääräinen rintamalisä, ja verotoimiston todistus tuloista ja varallisuudesta sekä alkuperäiset kuitit maksetuista laskuista.

Paikallisliikenteen matkakortit

Varkauden Sotaveteraanit ry tukee varsinaisia jäseniä maksamalla puolet Varkauden paikallisliikenteen matkakortin hinnasta. 40 matkan matkakortti kolmeksi kuukaudeksi maksaa 46,00 €. 40 matkan matkakortti vuodeksi maksaa 80,50 €. Matkakortteja voi ostaa Keskusliikenneasemalta, Taulumäen R­kioskilta tai bussista. Paikallisliikenteen ja palveluliikenteen (PALI) yhdistelmälippuja voi myös ostaa keskusliikenneasemalta. Niiden hinnasta yhdistys voi korvata osan.

Paikallisliikenteen veteraanikortti

Varkaudessa otetaan 1.12. 2010 lähtien käyttöön paikallisliikenteen veteraanilippu.

Veteraanilippu on voimassa yhden vuoden ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien ja se sisältää 40 matkaa.

Matkat ladataan matkakortille, jonka hinta on 34 € + kortin hinta ensimmäisellä ostokerralla.

Matkakortti myydään rintamamies- tai rintamapalvelutunnuksen omaaville henkilöille ja heidän puolisoilleen.

Jos käyttää vain Kuopion liikenteen paikallisbussia, kortin voi ostaa ensimmäisen kerran Kuopion liikenteen toimistosta, osoitteesta Kauppakatu 69. Lisämatkoja voi ladata liikennöitsijän toimistossa tai R-kioskeissa sekä myös busseissa. Ensimmäisellä kerralla peritään kortin hinta 3 €.

Jos haluaa kortin, jolla voi maksaa sekä paikallisbussissa että PALI-liikenteesä, on kortti ostettava Matkahuollosta Paikallisliikenneasemalta. Tämän kortin hinta matkojen osalta on sama 34 €, mutta kortin hinta ensimmäisellä kerralla on 6,50 €. Myös lisämatkat on ostettava Matkahuollosta.

Vammaisen pysäköintilupa

Vammaisen pysäköintilupaa voi hakea Poliisilaitokselta. Pysäköintilupaa haettaessa on oltava mukana:

  • 2 valokuvaa, mieluiten mustavalkoista
  • pysäköintilupahakemus täytettynä (sähköinen lomake)
  • lääkärintodistus sairauden, vian tai vamman laadusta ja vaikeusasteesta

Vammaisen pysäköintilupa myönnetään ensisijaisesti vammaiselle itselleen, vaikka hän ei kuljettaisikaan ajoneuvoa. Lupa maksaa 25 €. Yhdistys voi auttaa maksami­sessa. Hakemuksen voi täyttää netissä osoitteessa:

vammaisenpysakointi.pdf